" "

Peter Hermansson

Regionråd i opposition

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, son till två pensionerade lärare och bor sedan 2013 i Askim tillsammans med min hustru och två barn. Jag blev medlem i Moderaterna (MUF) 1999. Det var dock först 2005 som jag blev mer aktiv. Det som fick mig att ta det steget var en övergripande frustration över Socialdemokraternas styvmoderliga behandling av framför allt skolan och Försvarsmakten.

Efter att jag tagit studenten var siktet inställt på att bli yrkesofficer och efter min militärtjänstgöring blev jag anställd av Försvarsmakten. Dessvärre pågick det en stor ”omorganisation” vid den tidpunkten och därmed ingen antagning till Försvarshögskolan. Efter ett tag tog mitt tålamod slut och jag började istället studera på Handelshögskolan i Göteborg. Min tanke var att bli managementkonsult, men eftersom jag också vi denna tidpunkt blivit mer aktiv i politiken tog jag istället en anställning inom Moderaternas riksorganisation. 

I februari 2018 blev jag biträdande regionråd och fram till dess hade jag haft olika anställningar som politisk tjänsteman, med undantaget när jag under en period 2016 fick jag möjligheten att bli tf förbundsdirektör för ett kommunalförbund. Sedan 2011 har jag också haft diverse presidieuppdrag i nämnder och styrelser.

Efter valet 2018 fortsatte jag som biträdande regionråd och blev även vald till ordförande för Västtrafik. Min fritid spenderar jag med min familj. Både min son och jag har ett intresse för ishockey och jag är gärna med på isen tillsammans med honom. Intresset har även resulterat i att jag blivit ordförande för sonens ishockeyklubb.

Min övergripande vision är att skapa ett samhälle där invånarna har en större möjlighet att ta ansvar för sina egna liv och därmed forma sin egen framtid. För egen del är familjen det viktigaste för att kunna utvecklas och må bra, därför tycker jag det är viktigt med traditioner och en stark gemenskap i samhället med respekt för andras olikheter. Jag lever själv gärna efter deviserna; ”Frihet under ansvar” och ”Förändra för att bevara”.