" "

Nina Miskovsky

Oppositionsråd, Ordförande socialnämnd centrum

För mig är några nyckelord:  egenansvar, flit, rättvisa, ärlighet och mod. Därför är Moderaterna mitt självklara val. Jag engagerade mig 1995 när jag flyttade till Göteborg från Umeå för att studera. 

Jag har arbetat som egenföretagare i många år inom fitness. Jag var med och startade upp träningskedjan SATS där jag även har varit platschef i Malmö. Har även jobbat med annat som simlärarinna, laboratorieassistent och utbildningskonsult.

2003 flyttade jag till Jamaica där jag läste, jobbade och dansade i åtta år. Jag drev även ett litet guest house och var under ett par år chef för ett yoga- och fitnesscenter.

När jag flyttade tillbaka engagerade jag mig i Moderaterna igen fick uppdrag som 2:e vice ordförande i stadsdelsnämnden Centrum. I januari 2019 blev jag kommunalråd i Göteborg med ansvar för sociala frågor.

Det är stimulerande att få driva igenom politik och möta medborgare. Jag är nöjd med att vi har fått igenom många Moderata reformer inom det sociala området:

  • Förstärkt krav på motprestation
  • Stärkt arbetslinjen
  • Infört utökade hembesök för förstföderskor
  • Infört att försörjningsstödet som regel går till kvinnan i hushållet för att öka jämställdheten och göra det lättare för kvinnan att lämna en destruktiv relation
  • Infört en ny bidragsmodell för studieförbunden för att säkerställa att skattemedel går till det som de är avsedda till

Jag ingår i Moderatkvinnornas nationella referensgrupp för Integration och Migration. Det är frågor som alltid har intresserat mig. Jag har en vision om en obruten och snabb integrationskedja. Det är en nyckelfråga i svensk politik och den hänger ihop med landets ekonomi, frågor om brott, straff och trygghet, utanförskap och arbetslinjen.