" "

Anneli Rhedin

Oppositionsråd

Jag är gift och har två vuxna barn. Är statsvetare (pol mag) och har ett eget företag och engagerar mig i olika ideella uppdrag.

År 2017 flyttade jag från Lerum till Göteborg och kom direkt in i politiken. Under förra mandatperioden blev jag kommunfullmäktiges ordförande tillika borgmästare i Göteborgs Stad, ett uppdrag som var både intressant och krävande i synnerhet under pandemin. I min nuvarande roll är jag nu kommunalråd i Göteborgs Stad. Mina ämnesområden är; personalutskottet (vice ordförande), ledamot i Äldre samt vård- och omsorg, och Kulturnämnden. Jag kommer också att engagera mig i skola och idrott och förening.

Jag har varit engagerad i Moderaterna sedan 2003, med olika uppdrag i kommun såväl som i region där jag suttit i nämnder, styrelser och andra politiska forum. Jag är engagerad i Moderatkvinnorna sedan 2005. Där har jag bidragit med att skapa synlighet för Moderaterna genom aktivt kampanjarbete inför val och i andra sammanhang, bland annat Moderatkvinnornas kampanj vid Scandinavian Horse Show.

Mina politiska grunder hämtar jag i tron på den enskilda människans rätt att bestämma. Detta kan bara ske om vi värnar om samhällets trygghet och alla människors lika värde.

Med hus och trädgård har jag inga fritidsproblem. Jag tycker om att röra på mig, matlagning, och läsa böcker. Min familj är viktigast för mig och mina vänner som jag försöker umgås med så mycket det går.