" "

juni 17, 2022 Uppdaterad: juni 17, 2022

Stoppa miljöaktivister som blockerar vägar

Under våren har miljöaktivister samlats för att blockera vägar i Stockholm. Nu har de även kommit till Göteborg. Ambulanser som inte kan ta sig fram och polisbilar blockas. Människor som inte kan ta sig till jobbet. Aktivisterna utsätter andra för risk och fara – såhär får det inte vara.

Aktivister som hindrar polis, ambulans och kollektivtrafik från att komma fram gör ingen nytta för klimatet. De saboterar bara för vanliga göteborgare och borde omhändertas av polisen.

Axel Josefson, kommunstyrelsens ordförande

På Hisingen samlades mellan 50 till 100 personer som blockerade vägarna och omöjliggjorde trafik på viktiga gator. Aktionerna är obegripliga och förstör nödvändig transport, samt skapar köbildning som i sin tur är dåligt för klimatet. De är även farliga då viktiga fordon inte kan ta sig fram, vilket kan vara livsavgörande för en person i nöd. Polisen har ett mycket viktigt arbete för att motverka sådana aktioner men saknar tyvärr verktygen som behövs. Därför vill Moderaterna:

  • Höja straffet
  • Införa obligatorisk häktning för den som systematiskt spärrar av vägar
  • Ge polisen ytterligare verktyg som exempelvis vattenkanoner

Håller du med oss?
Dela artikeln på sociala medier


Ta ställning och dela artikeln

Vad tycker Moderaterna i dessa hjärtefrågor?

Eller se allt om #Brottslighet

Eller se allt om #polis