" "

juni 16, 2022 Uppdaterad: juni 17, 2022

Verkställ fler utvisningar

Brottsutvecklingen i landet är mycket allvarlig. Det handlar inte längre om att vi sticker ut jämfört med våra nordiska grannländer, utan Sverige ligger i Europa­toppen vad gäller dödligt skjutvapenvåld. Sprängningarna saknar internationellt motstycke. Under de senaste fem åren har dessutom rån av barn mer än fördubblats.

Värst är den grova organiserade brottsligheten. Våldet sprider skräck i hela bostadsområden. Oskyldiga människor faller offer för hänsynslösa attacker. Gängkriminella bör ses som inhemska terrorister – och lagföras därefter.

Medlemmar i kriminella gäng utan svenskt medborgarskap hör inte hemma i Sverige. De har förbrukat sin rätt att vara kvar i landet och bör utvisas omgående. Därför vill Moderaterna:

  • Verkställa fler utvisningar
  • Individer som är medlemmar i kriminella gäng, utan svenskt medborgarskap, ska utvisas
  • Utred kriminalisering av medlemskap i kriminella gäng


Ta ställning och dela artikeln