" "

juni 16, 2022 Uppdaterad: juni 17, 2022

Fler ordningsvakter i centrum

Sedan Moderaterna tog över styret av Göteborg har vi infört ordningsvakter och övervakningskameror i Brunnsparken, som också byggts om för att öka tryggheten. Idag finns även ordningsvakter på och kring Järntorget. Allra helst hade vi önskat oss fler poliser, men när den socialdemokratiska regeringen inte gör vad som krävs får vi i Göteborg göra jobbet i stället.

Vi har gjort mycket för ett tryggare Göteborg, men ännu mer behöver göras.

Axel Josefson (M) – kommunstyrelsens ordförande

Ett tryggare centrum under dygnets alla timmar!
Vi vill att Göteborg ska vara en trygg stad under dygnets alla timmar. Ingen ska behöva känna sig rädd för att bli rånad, överfallen eller våldtagen på väg hem från krogen. Fler ordningsvakter på fler platser, tuffare tag mot knarket och en tryggare kollektivtrafik är några av våra förslag. Dessutom vill vi rusta upp Avenyn så att den åter kan bli göteborgarnas trygga vardagsrum.

Alla ska känna sig trygga, oavsett plats eller tid på dygnet. För att få ordning på tryggheten krävs framförallt satsningar från regeringen, men när de inte agerar tar vi tag i problemet själva. Ordningsvakter är inte den optimala lösningen, men på grund av polisbristen måste staden agera för att garantera din trygghet. Därför vill vi:

  • Utöka områdena som ordningsvakter får vistas och säkra din trygghet (LOV3-områden)
  • Öka bemanningen av ordningsvakter
  • Utöka timmarna som ordningsvakter får vara verksamma

Vad vet du om ordningsvakter?

Här får du svara på tre frågor och se vad du kan om ordningsvakter.

{{ `${(currentQuestionIndex + 1)}. ${questions[currentQuestionIndex]}` }}
Laddar…

Du fick {{ score }} av {{ questionCount }} poäng!

Så, det var det hela. Om ditt resultat inte var bra kan du göra testet igen. Annars: Grattis!Ta ställning och dela artikeln